Opvanggezin gezocht

Alle honden die in opvang naar België of Nederland komen zijn steriel, gevaccineerd, gechipt en hebben een paspoort.  Indien u een pup opvangt, wordt deze steriel gemaakt wanneer hij/zij daar de geschikte leeftijd en gezondheid voor heeft, terwijl hij bij u in de opvang zit, in samenspraak met u en op onze kosten.

Ze worden ook in het land van afkomst getest op de typische ziektes.  
Indien wij honden hebben met bvb. Leishmania, wordt u op de hoogte gesteld en krijgt u hiervan uitvoerig uitleg, de medicatie wordt door ons betaald gedurende de opvangperiode.

Een hond opvangen kost uiteraard niks. Alle kosten, incl. transport, worden door ons betaald.

De hond wordt door ons naar u gebracht of in samenspraak kan hij afgehaald worden op het transport (luchthaven of aankomstplaats)

Bij de meeste opvanggezinnen eet de hond gewoon mee met de andere honden.  Indien je dat wenst, kunnen wij in voer voor de opvanghond voorzien.

 

Wij hebben echter wel enkele voorwaarden waaraan onze opvanggezinnen moeten voldoen:

 

1) U laat de hond binnenshuis wonen en behandelt hem alsof het je eigen hond is.

2) U draagt zorg voor de hond tijdens de periode van opvang en mag deze niet aan derden overdragen zonder uitdrukkelijk schriftelijk akkoord van ons.

3) De hond mag niet loslopen tijdens de wandelingen.  Bij weglopen waarschuw je ons onmiddellijk en neem je contact op met de politie en dierenbescherming in jouw buurt.

4) U bent bereid adoptiekandidaten te ontvangen.

5) U waarschuwt ons als de hond ziek is. Indien er sprake is van een medische consultatie en/of ingreep, dient hierover vooraf overleg gepleegd te worden met ons. Enkel in geval van directe nood mag je zelf een dierenarts raadplegen.

6 ) U ontvangt geen vergoeding voor de opvang.

7) U hebt een goede familiale verzekering.

8) U houdt ons op de hoogte van de vorderingen van de hond.
9) U weet dat de periode van opvang van een paar dagen tot een paar maanden kan duren. Indien de hond niet langer kan blijven, dient u er rekening mee te houden dat het een aantal dagen kan duren vooraleer wij een andere opvang vinden.

 

Indien je kan voldoen aan deze voorwaarden en je hebt interesse om opvanggezin te worden voor één van onze hondjes, neem dan contact op met de verantwoordelijke voor de opvanggezinnen; Nathalie Knockaert. Telefonisch kan op het nummer +32 476 62 30 90 of per mail nathalie.knockaert1@telenet.be

 

SOMMIGE HONDJES DIE TER ADOPTIE STAAN EN NOG IN HET BUITENLAND VERBLIJVEN, KOMEN IN AANMERKING VOOR OPVANG!

 

Terug naar home